VÂRFUL CIUCAŞ

Vârful Ciucaș este vârful muntos cel mai înalt din Munții Ciucaș. Altitudinea sa este 1.954 metri.

De pe vârful său se poate vedea o frumoasă priveliște atât asupra Țării Bârsei și Brașovului, cât și asupra stațiunii montane Cheia aveți de ales între 12 trasee în funcție de anotimp și de punctele de interes.

Pe Ciucaș puteti întâlni peisaje deosebite, iar traseele sunt accesibile pentru orice categorie de vârsta

Principalele locuri de cazare și puncte de acces în masiv sunt reprezentate de Stațiunea Cheia, Cabana Muntele Roșu și Cabana Ciucaș la care se poate ajunge prin Pasul Bratocea dinspre Brașov. Stațiunea Cheia dispune de două hoteluri și numeroase pensiuni, iar Complexul Muntele Roșu cuprinde cabana inițială, construită în 1948 și cabana Bujorul Roșu plus o sală de discotecă, lângă care este amplasată cabana Silva și o stație seismică.

Fosta cabană „Alexandru Vlahuță” (cunoscută acum sub numele de „Cabana Ciucaș”) a fost complet refăcută pe același amplasament de pe Muntele Chirușca și funcționează în regim de trei stele. Accesul se face pe un drum pietruit care urmează pârâul Berii, dar este accesibil în ultima sa parte doar pentru autoturisme cu tracțiune integrală, din cauza pantei foarte accentuate și a anrocamentului.

 

Ask for a custom experience!

 

Create your experience!

AccommodationAirport transfer

Want to visit other places nearby or participate in activities at this location?

I want information about nearby places